kolmapäev, 1. juuli 2009

tsirkus koos hobustega






Tervitusi Kavardi teraapiatallist,
meie kõige lahedam kogemus sel algaval suvel on tsirkuseteraapia ja ratsutamisteraapia ühendamine ja pakkumine vaimupuudega noortele rühmateraapiana. Mõlemaid teraapiavorme on maailmas eraldi praktiseeritud aastaid, kuid tundub, et oleme esimesed, kes neid ühendada ja koos pakkuda on julgenud. Tänaseks on teraapiakordi toimunud neli ja iga korraga on see järjest lahedamaks läinud. Läbiviijateks on ühelt poolt tegevusterapeut ja tantsuterapeut, kes tsirkuse poole eest vastutavad ja siis ratsutamisterapeut koos hobutalutajaga, kes hobuse osa välja kannavad. Hobustest kasutame ainult eesti ruuna Edmundit, kuid kuna teraapiaareen on üles seatud karjamaale, siis vahivad teised 5 looma ka kogu aeg läheduses. Tegevus kestab korraga 2 tunni ringis, mille jooksul tsirkusenumbrid vahelduvad hobutegevustega.
Mida see siis osalejale annab - eelkõige võimast emotionaalset laengut, enesekindlust, teiste märkamist ja koostööoskust ja veel palju muudki. Kui ikka power üleval, siis saab inimene hakkama ka selliste trikkidega, mille peale ennem mõeldagi ei juletud.
Ja ka hobustele on see tsirkusejant heaks vahelduseks, on mida vaadata, kuhu juurde hiilida ja eks muutu nemadki julgemaks ja enesekindlamaks.

tervitades,
Toivo

2 kommentaari:

Urve ütles ...

No-jah-noh .... :)
Tahaksid Sa sellest meile meie kokkusaamisel veidi rohkem rääkida?
Ääretult vahva ettevõtmine tundub see olevat :)

Evelyna ütles ...

Ühinen Urvega - tahaks ka sellest enam kuulda, kuna mind huvitab ka igasugune hobuste kasutamine meie (inimeste) aitamiseks - ja seda eeskätt emotsionaalse- ja vaimse poole pealt... :)