pühapäev, 12. juuli 2009

Noo nii, nüüd oleks vist ka minul õige aeg asjasse sekkuda ...

Lugesin siin Virge kommentaari Gerdale:

To Gerda:
Põhimõtteliselt pole me projekti süüdistanud. Lihtsalt ennem kui me ei saa Remost lahti, ei paarita ka Teebat. Gerda, kas sa tõesti arvad, et praegusel ajal tahab keegi vahetada TÄKKU mära vastu, noo eiii, ja müügiga on samuti jamad lood, majanduskriis ju. Ning ega me ka mingid heategevuslikud inimesed pole, sest tahaks nagu ju kõikk need kulud katetud saada, eks sa ise võid siis oma võimalikud täkud niisama ära anda , aga meie puhul ei aitäh. (:

See lugu ja suhtumine paneb mind juba päris tõsiseselt mõtlema ....

HEIFER PROJEKTID ...

Tegemist ON tõesti heategevuslike projektidega ja need rahad, mille eest teie hobused ja teiste projektide muud loomad on ostetud, on tulnud inimeste käest, kes võib-olla andsid ära oma viimase vaba raha selleks, et kedagi kuskil aidata. Suur osa sellest on tulnud koolilaste käest, kes oma andnud ära oma taskuraha ... Niisama, midagi vastu küsimata. Jah, lihtsalt heategevuslikus korras. Meie ülesanne on siin seda head tahet hinnata ning väärtustada. Kõike ei saa panna alati rahasse ja kui meile on midagi antud siis oskame seda ka hinnata, mitte me ei hakka nõudma ainult juurde ja juurde ....

TEEBA on väga rahulik, koostööaldis ja spetsiaalselt väljaõpetatud teraapiahobune, ning seejuures selle projekti kalleim hobune. Virge perele sai ta eraldi välja valitud, kuna arvestati asjaoluga, et peres on teraapiat vajav laps, ning et hobusest on abi Mariole ja tema sõpradele.

Ükski projekti peredest ei ole kaitstud selle eest, et ka neil võivad sündida ainult isasjärglased. Kõikidele peredele on projekti põhimõtteid selgitatud ja üks tingimustest on tõesti see, et projekti tegevuse jooksul tuleb uuele perele edasi anda sama vana, ning samas väärtuses emasjärglane. See on projektide läbiviimise põhinõue ja sellest peavad kinni pidama kõik projekti pered, kes on projektiga liitunud ning endale selle kohustuse võtnud. Kohustus looma edasiandmise osas tuleb täita projekti toimimise jooksul ja kes vähegi leiab, et ta ei ole selleks suuteline või et ta ei tahagi projekti nõudeid täita, siis sellest tuleb anda teada võimalikult kiiresti otse projekti juhile või minule.

Tingimuste esitamine praegu - "Lihtsalt ennem kui me ei saa Remost lahti, ei paarita ka Teebat." ei ole siin kahjuks küll asjakohane. Kui REMO on perele tõesti tüliks, ja müüa teda soovitava hinnaga ei õnnestu, siis minu arvates on igati teretulnud ka Gerda pakkumine. Kordan veelkord - tegemist on heategevusliku tegevusega ning selle raames läbiviidava projektiga.

Kui projektis osalejad seda osa ei oska hinnata, siis tuleb mul kahjuks tunnistada, et oleme teinud vea ja andud projekti looma perele, kes teda tegelikult ei vajanud.

Virge perele on mul järgmine ettepanek - projekti kohustuse saab lugeda täidetuks ka sellisel moel, et pere jätab endale REMO ja uuele perele antakse edasi TEEBA. Sellisel juhul jääb peresse alles üks hobune, ning alati olete oodatud osalema projekti edaspidistel koolitustel. Muid kohustusi perel projekti ees siis enam ei ole.

Väike märkus veel minu poolt - Teeba on väga-väga heatahtlik ning rahulik hobune ja seejuures omab ta mitmeid transpordikogemusi. Mina tahan siin saada täpselt teada, mis toimus tema pealepanemisel.

Kena suve jätku soovides kõigile Heifer projektidega seotud inimestele,
--
M.Sc. Urve Loit
programmijuht
Eesti Heifer Projetide esindaja
Balti Heategevusfond
Heifer International
e-mail: urve.loit@gmail.com
mobile: +372 51 48 705

1 kommentaar:

Gerda ütles ...

Minu meelest väga õiglane pakkumine Urve poolt,see peaks ju kõik probleemid lahendama!?Ja Virgele veel niipalju:kui me anname edasi järgmisele perele märavarsa kes on teatud vanuseni meie poolt kasvatatud,ME JU KA EI SAA OMA KULUSID TAGASI!!!Nende KULUDE EEST OLEME SAANUD AVANSIKS VARSA EMA!!!