pühapäev, 6. juuli 2008

...koos Säreverre...


... ka ise mõlgutasin sellise ettepaneku teha - kogemus Saaremaal-käigust ka ju olemas.

Kuidas oleks?

Enda tegemistest nii palju, et mu kallid "külalised" (mullikad) panid ajama. Nüüdseks oleme küll nende asupaigad välja peilinud, kuid kinni pole veel püüda saanud. Pole kindel, kas nad nii väga teretulnud siin enam on - külalislahkust ei tohi kurjast ära kasutada! Ega see pole ka kindel, kas nad üldse veel ligi lasevad...

Apsu olen innustanud jooksma... Kummaline - ma poleks ise vist kunagi selle peale tulnud, et pean hobust jooksma innustama. Ent kui mul, üks õhtu tuttav "hobuste-mees" külas käis ning üritas Apsu esimest korda jooksma ajada, oli ta nii üllatunud, et "üks eestlane nii tuim tükk võib olla". Kui aga selgus, et ma peamiselt hobusega "örnal hjaalel könelen", polnud ka midagi imestada, miks täkupoiss nii malbeke oli. No eks ma siis üritan ka kõvemat häält teha ja teda endast eemale peletada, et ta jookseks.

"Sa pead talle näitama, nagu koerale, et sinagi naudid seda, kui hobune jookseb..." õpetati mind "...nii nagu koeragi õpetad ja kiidad."

Eks me siis õpime koos... hobusega.

8 kommentaari:

Liina ütles ...

:) no õpeta ikka oma hobust nii kuidas Sina paremaks pead... hea iseloomuga ja hästi käituv täkk on ju tegelt ülihea?!
Ja peletamisega.. nooh võta ta kordele... ja seal siis vahest ehk jooksuta.. mitte lihtsalt ära aja teda endast eemale :)

Ja see Säreverre minek.. mina olen igatahes avatud ettepanekuktele :D

Evelyna ütles ...

Olen üritanud Apsu ka kordetada, kuid siis ei saa ma teda üldse liikuma - tuleb hoopis minu juurde "suhtlema"
Mõne päeva eest ostsin piitsa , mida tegelikult nagu ei tahaksiki kasutada, aga kuidas ma muidu ta liikuma saan? Õigus - häälkäsklused - neid pean hakkama õpetama...

Kristi ütles ...

kas sa temaga koos oled proovinud joosta? Me Aagiga vahest jookseme kõrvuti. Ta paneb minust mööda lõpuks muidugi, aga tore on ikkagi. Liiga kõrvuti ka ei saa, kui tal jooksuhoog sees, lööb takka üles ja teeb muid uljaid tempe. Millal see Särevere lugu toimub?

Liina ütles ...

See Särevere õppepäev on 15.07 ja loodame, et siis homme on veel täiendavat informatsiooni selle kohta.
Aga selline küsimus siis suurele ringile... mina sain teada, mis minu hobuse nimi on aga kas Teie ka teate?!

Evelyna ütles ...

Oh,kuidas ma tahaks ka Apsuga koos kõrvu´ joosta... (See ei tähenda muidugi, et ma hirm hea jooksja oleks...) Tema aga jääb siis mulle juhmi näoga otsa vaatama ja ei taha kohe kuidagi paigast liikuda. Üritan küll teda häälega tagant ergutada ja ka laudja pealt pika vitsaga(siis mul veel piitsa polnud) tagant utsitada - ei midagi.
Saabuva mära nime suutsin kõrvust mööda lasta. Olin nii keskendunud sellele, et ta ei peaks mitte "A"-tähega algama, et nüüd jäigi meelde, et mära algustäht - "R" :)

Liina ütles ...

Nagu ma sain aru siis Sul oli Pihtlast ja kõrb?! Kui jah siis nimi on vast Randa i. Rannik 747 E ja e. Elo 3586 E (võid selle ema kohta rohkem infot saada sellest tõuraamatust, mis Sa said)
Ja alusta koos jooksmist Apsuga kõigepealt rihma otsas (et Aps on Sul jalutus nööri otsas jne), see tuleb ka kasuks, kui hakkad näitusel käima!

Evelyna ütles ...

...Neid näitusi kardan ma kõige rohkem - pole ise "esineja" tüüp ja lähen närvi, küll see siis ka hobuselegi üle kandub. Aga küll ma õpin - mis muud üle jääb.
Aitäh, et nimega aitasid...

Kristi ütles ...

Meie hobuse nimi on Aida. Mulle meeldib mõelda, et nagu ait ja veel see kuulus ooper Aida.