teisipäev, 3. märts 2009









Lüübek ja Jaanus Kallaste demonstreerimas võistluskaarikut.



Sorirakend...pole veel päris valmis.


















Ilusat kevadekuu algust!

See kauaoodatud laupäev on juba seljataha jäänud,aga see õhin ja rõõm kordaläinud päeva ja elamuste üle jääb vist päris kauaks meelde. :)
Mulle oli see ju esimene õppepäev ja samas ka esimene kohtumine programmisosalejatega.Lisaks Ailile sain ma nüüd elusuuruses ka teisi näha! Päris vahva on inimesi blogijuttude järgi ära tunda!! Olete nagu meediastaarid!!!:D Ja teadke,et olete üks väga tore rahvas! Inimesed,kes tegelevad hobustega,ei tohigi teistsugused olla! Eks Liina vaikselt mainiski,et eks need hobuse- ja koerapidajad ikka sellised erilise kiiksuga on...ja vaat siis mulgi lõi lambike peas põlema ja ma taipasin,miks ma siin seltskonnas istun....olen ka looduselt selle kiiksu kaasa saanud!:D Ja seda on ikka paganama hea teada!:D
Võiksin oma vaimustust veel pikalt jagada,aga nüüd siiski ka sellest,mida me seal Toris siis tegime ja nägime.
Jaanus Kallaste oli meile näitamiseks seinale erinevat rakendivarustust riputanud ,saime teada,et erineva kujuga rangid on mõeldud erinevat sugu hobuste jaoks.Ümarad täkkudele ja piklikud pirnikujulised märade ja ruunade jaoks.Kuna just eelmisel päeval olin korrastanud ja õlitanud vanu range,mille saane ostes kaasa sain,siis oli asi kohe selge....mul on mära rangid!:) Kohe hakkasid silma ka samasugused rihmad hobu seljas ,mille puhastamisega ja õlitamisega mina kodus vaeva olin näinud (mul polnud ainugi,milleks need rihmad vajalikud on)...ja tuli välja ,et need on leid. Leidel on täiesti oma otstarve...need hoiavad range hobusel kindlamini kaelas ja takistavad rangide üle pea ära kukkumist.Ja hobusele käivad need peale ,hoopis risti vastupidi minu ettekujutusele...see uhke medaljon,mille mina oleksin rinnale paigutanud,käib hoopis pepu peale!!!:DDD Vaat siis,kui palju mõnel õppida on!!!!
Looga- ja sorirakendi mannekeeniks oli meile Tori tõugu uhke ja kõrge nooruke sugutäkk Lüübek. Ta kannatas meid üsna rahulikult välja ja lubas kõigele lisaks endale paigi teha. Vaatamist ja teadmiste kõrvataha panemist oli mõlema rakenditüübi puhul.Sorirakend aga pakkus suurt huvi ka neile,kellele tavapärane loogarakend juba tuttav oli.Sellist rakendit tuleb aga tellida välismaalt ja 15000 pole just väike hind.Samas rakendamine käib kiiresti ja lihtsamini kui loogaga variandi puhul.Raskemate vedude jaoks aga sobib meie tavapärane esiisade rakendamisviis siiski paremini.
Kui Lüübek meile väikse vigursõidu ka ära näitas...ta nimelt kartis jäälaike,ega tahtnud minna sinna,kuhu juhiti...tõid Jaanus ja Liina välja kaks eestlastest hobutüdrukut,et nad paarisrakendisse panna. Uskumatu ,kui tillukesed päkapikud nad võrreldes Lüübekiga olid!!!:D
Märad lunisid nii mõnusalt pai ja lasid Jaanusel end rahulikult väga huvitava väljanägemisega kaasaegse sõiduriista ette panna.Kuna ka see oli sorirakend,tekkis meil muidugi igasuguseid küsimusi kahehobuse loogarakendi kohta!:) Selgus,et seegi pole midagi võimatut.Seinal oli vaatamiseks väljas ka troika varustus.
Kui üldpilt koos hobuste ja Jaanusega tehtud,saime veel nautida Eesti sugutäku Viks´i uhket eputamist noorte märade ees. Ja eks ta kandideeri ju ka nii mõnegi Heiferi mära kosilaseks!;)
Oli ilus poiss küll!!
Õues oli igati ilus ja päikeseline ,aga meie ikkagi külmast kanged.Seega oli soojas kontorihoones kuuma kohvitassi juurde lõpuks päris hea istuma minna.Ja kohvitassi taga,nagu teada,juttu jätkub kauemaks.:) Nii mõnedki tarkused jäid mullegi kõrva taha kinni ja koos naabrimehe Matiga saime ka esitada ametliku sooviavalduse projektis osalemise kohta.Seega on meil nüüd tasapisi aega õppida,kogemusi omandada,hoburiistu varuda ja teie vahva seltskonnaga koos arenedes oodata ,millal need tillukesed hobuselapsed ükskord sündima hakkavad! :)
Kui te vaid teaks kui hirmus pikk see aeg tundub!!!!! :)
Varsti aga tuleb kevad ...ja soe ja päike...soovin kõigile teile ja teie armsatele lakaga sõpradele mõnusat kevadeootust ja hästi palju imelisi hetki koos.Nii palju kui see vähegi võimalik....nad on lihtsalt ju niiii võrratud tegelased!!!!! Ja saavad kindlasti iga koosveedetud hetkega teile järjest armsamateks.
Päikest teie hinge!!!!

P.S. Kahjuks oli see mulle esimene blogikirjutis ja piltide panekuga nägin kurja vaeva.....nad ei saanud siia üldse niimoodi nagu oleksin tahtnud,aga hea,et nad üldse üles sain!:D Loodan,et pole väga hullusti!!:)

3 kommentaari:

Maili ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Urve ütles ...

Minu arvates oled Sa väga tubli, Maili! Sinu lugu on tõesti hästi huvitav ja armas lugeda :). Ja pildid on täiesti mõnusad vaadata. Loodan, et oma selliseid vahvaid lugusid tuleb siia veel teisteltki.

Mul on hea meel, et te seal üheskoos nii toreda päevaga hakkama saite.

PS! Jäin hätta oma kommentaari muutmisega/trükivigade parandamisega ja seetõttu pidin esimesel korral kirjutatu kustutama ...

Evelyna ütles ...

:) tore oli su muljeid lugeda, Maili! Tähh!