esmaspäev, 24. august 2009

Näitusest

Mina käisin näitusel ära ja nagu ennustanud olin jäin ka väga rahule.

Kokku kestis kogu see asi 12 kuni kella 20´ni ja oli mida vaadata. Ja õnneks oli kogu päeva vältel lihtsalt vapustavalt kena ja päikesepaisteline ilm.
Algselt tahtsin väga sinna minna kahe hobuse pärast, kes sinna pidid tulema, mõlemad Ralliku järglased, kuid kahjuks kumbki kohale ei jõudnud.
Kogu näituse õhkkond oli vastav toimuvale üritusele, väärikas ja pidulik. Samuti olid kohal külalised nii Soomest kui ka Rootsist.

Hobuseid oli kohale toodud sõna otseses mõttes üle kogu eesti, mis andis kokkuvõttes hea ülevaate kogu Eesti hobuse arengust ja aretusest.




Oli palju huvitavaid hobuseid, kõigil tekkisid ka omad lemmikud.

Üks hobune keda ma hoolega piirasin oli Vilhem Volter Schlübke E - ilus sinisilmne noormees. Edev loom igaljuhul.

Värvus on eriline ja paljudel juhtudel loetakse, seda "ebasoovitavaks". Noh igaljuhul, kui kellegil on soovi saada kollast varssa, viigu oma raudjas mära selle juurde paaritada. 80 % kindlusega on garanteeritud kollane varss

Noortest täkkudest Pihtla HK´d oli esindamas (paljude meie hobuste poolvend) täkk Avar E. Tubli noormees, nähtavasti kohtume järgmine aasta temaga vanematele täkkudele mõeldud ülevaatusel.



Üks minu vaieldamatutest lemmikutest noortäkkude seas oli täkk Veksel E - Viks 708 E järglane ja emaks Eksi-Naksi 3975 E (üks neist märadest kellega hr Jaanus Kallaste koolitas meid rakendus koolitusel)

Väga tore loom on ja nagu ma arusaan siis näituselgi läks tal päris kenasti. Nii et aasta pärast on teda uuesti oodata, et siis vanema ja täiskavanuna teda vaadata saaks ning lõpliku otsuse ära teha.


Nii kurb kui see ka pole, lõppes mu fotoaparaadil pärast noorte täkkude esitlemist aku otsa. Sain teha vaid paar niru pilti oma telefoniga, seepärast vabandan pildi kvaliteedi pärast.


Seega saan siia lisada vaid viletsa pildi ühest vanemate kategoorias võistelnud täkust, kes mind tõsiselt õhkama pani. Soovin talle kõike paremat ja loodan, et kunagi saan ka oma märad tema juurde paaritamisele saata.




Kindlasti mäletate, kuidas ma olen pidevalt jahunud mingist Laasiku nimelisest täkust. Vot, nimelt sellel näitusel oli tema järglane - Laaser E. Vat see on uhke loom (suur kah, turjakõrgus 150 cm (!?) ).


Märadest nii palju, et minu Andorra täisõde Arktika, (tsiteerides Andres Kallastet) võitis ülekaalukalt noormärade võistluse. (Niisiis meie keskel on kuulsused :P)

Nagu võite arusaada oli päev tore ja täis informatsiooni. Emotsioone on siiamaani palju.
Kogu reis läks hästi. Nii minek Saaremaale kui ka tulek sealt.

Reede õhtul (pärast kahe päevast meevurritamise rallit) sõitsin saaremaale - kaaslaseks neiu Amore Mia ja pühapäeva hommikul tulin kenasti tagasi. Nüüd kus "pean kindlasti minema" reisid on tehtud, võib hakata vaikselt talveks valmistuma.

Teid kõiki tervitades ja head soovides Liina


2 kommentaari:

Aili ütles ...

Tubli Liina, tore et sul jõudu ja jaksu jagub. Oleks ka tahtnud tulla kuid kohe mitte kuidagi ei vedanud välja:)

Anonüümne ütles ...

Tubli ja toredaid tegemisi ka edaspidi