kolmapäev, 20. august 2008

Oh rumelus, oh rumalus

Siin ma siis istun ja mõtlen kui hirmus on olla loll, ehk ei ole ma seda endale enne tunnistanud kuid praegu tundub asi küll lootusetu, vähemalt hobusekasvatuse kohapealt. Ei saa me kuidagi hakkama, muidu igavesti nunnu loom, ei ole ta meile rohkem probleeme põhjustanud kui teised loomad-natuke hammustanud, sellest oleme me peaaegu üle, paar korda tagajalgadele tõusnud ja "purustanud"mõned koera ribid, kuid see kõik on ju loomulik. Koer üritab kõigest jõust hobusega sõprust luua, kuid suksu tunneb et on ohustatud ja nii lähebki löömaks- mitte ei sipsi nii sama taga jalaga, vaid ründab kohe tõsiselt, ehk siiski asi laabub.



Sain siin lugeda Tuire Kaimio raamatut "Koos hobusega", kuid seda raamatut lugedes tundub, et Aktival on esindatud kõik käitumis probleemid. Nii et asja tuleb võtta spontaanselt, teine ju elus hing, ei saa voolida õpetuse järgi nagu plastiliini või ehitada legolossi, tuleb lähtuda hetkeolukorrast,meeleolust jne. Mida sa aga lähtud, kui oled oma teadliku elu hobuseid kartnud, samas ka meeletult armastanud, kuid reeglina inimene areneb ja minagi esindan seda inimsugu.



Need on meie kaks sõpra, ühega saan hakkama vähemal määral ja teisega enam vähem. Kuid mida need sõbrad meile annavad, kindlast hästi palju- lihtsalt millist energiat vajad,siis vastavalt selle sõbra juurde suundud end laadima.......

4 kommentaari:

Liina ütles ...

Tuleb meelde raamat "Kolm meest paadis koerast rääkimata", ära siis nii sõnasõnalt kah seda raamatu asja võta.

Liina ütles ...

soovin et saaksin aidata.. mõtlesin siin tükkaega, et kuidas.. aga kaugjuhtimisega on pagana raske..
Soovitada vaid.. natuke rohkem julgust temaga pahandada - hetkel tundub et hobune on teile lihtsalt pähe istunud (seda juhtub).

Aili ütles ...

ega see asi nii hull ka ei ole, ma ikka oskan kärkida ka, (paanika hoost on asi kaugel), ehk peaks lihtsalt asjal kulgeda laskma.........Vaatame, mis tuleb...

Urve ütles ...

Uue olukorraga harjumine vajab veidi aega ja seda mõlemale poolele. Soovitan olla positiivselt kannatlik ja hobusega tegeleda.

Loodame peatselt korraldada Teile ka mingi kokkusaamise, et üheskoos esimesi kogemusi arutada.

Seniks aga soovin praegustele hobuseomanikele kindlat meelt ja neile, kes oma kauaoodatud sõpra veel kätte pole saanud, veidi kannatust, sest meile antakse ikka lootust, et ka Teie peadselt oma hobused kätte saate.