kolmapäev, 18. mai 2011

Kuidas Rosina endale uue kodu sai...





















Sellest on vist umbes aasta kui hakkasime endale hobust otsima. Hobune oli meile mõlemale justkui lapsepõlve unistuseks olnud, vahepeal mõtlesin juba et võibolla see ainult unistuseks jääbki. Kuid õnneks läks teisiti ja hobuotsingud viisid meid kokku Heiferi projektiga.

Pärast pikka pikka ootamist jõudis lõpuks kätte see päev mil võisime oma hobusele - Rosinale järgi minna. See juhtus siis 15. mail pühapäeval. Treiler auto taga hakkasime Pärnu poole sõitma, kus meid juba oodati. Kõigepealt näitasid Liina ja Boriss meile mõned nipid ja õpetasid meile Ralliku peal kuidas kordetamine käib, pärast proovisime temaga ratsutada ka.

Ja siis läks lahti... Oli aeg Rosina treileri peale panna ja kodu poole hakata minema. Ta vist natuke tunnetas ette, et asi kisub jamaks, sest läks tükk aega enne kui nad Rapuntsliga karjamaalt kätte saadi. Sellele järgnevad 2 tundi ei olnud sugugui meeldivamad, sest see pime ja kõle treiler oli viimane koht kuhu Rosina minna tahtis. Proovisime küll hea ja kurjaga, eest tõmmates ja tagant lükates, leivaga ja ilma, aga ikka ei midagi. Hobu oli ikka kangekaelne nagu eesel ja tema jõud käis ikka vabalt kolme mehe omast üle. Siis pandi Ester treilerisse Rosinale eeskujuks - kui see ka ei aidanud, siis käis vahepeal küll mõte peast läbi, et peame vist ilma Rosinata koju tagasi minema. Kuid tundus, et ta lõpuks vist lihtsalt andis alla ja harjus olukorraga. Lõpuks saime koduteekonda alustada. Sõit kestis umbes 2 tundi. Kui koju jõudsime olime kõige hullemaks valmis, kartsime, et võibolla on talle treiler iseäranis armsaks saanud ja et ta väljameelitamiseks tuleb päts leiba ja paar tundi aega varuda, kuid õnneks läks seekord kõik libedalt. Rosina keeras ennast treileris ringi, vaatas mõne minuti oma uut kodu, hüppas siis ise treilerist maha ja läks koplisse rohtu sööma. Nii et lõppkokkuvõttes läks kõik väga hästi ja meie oleme oma hobuse üle väga õnnelikud. Niipalju võib veel muidugi öelda, et ootame huviga seda laupäevast noorhobuse õpetamise koolitust!


Tervitused Harjumaalt!

Marit ja Kalmer.

4 kommentaari:

Liina ütles ...

Esimene linnuke on kodust välja lennanud... olge tublid ja hellitage teda.. ta on tubli tüdruk!

Urve ütles ...

Minupoolsed tervitused Maritile ja Kalmerile! Tore, et Rosina kenasti oma koju jõudis ning palju jõudu ja kannatust uute teadmiste-kogemuste omandamiseks!

Kuukala ütles ...

Tere tulemast! ;)

Anonüümne ütles ...

Rõõmustan koos teiega. Loodame teist ka edaspidi kuulda siin blogis.