teisipäev, 4. jaanuar 2011

Käisid ka meil hilised päkapikud...

Täna oli meil suur päev.. tähtis hobulaste ja hobumammide maailmas.
Võõrutasime varsad ära, suur tänu neile heiferpäkapikkudele kes füüsiliselt appi tõttasid ja neile kes muidu kaasa elasid.
Palju erievaid teooriaid sai enne läbi mõeldud kuidas täpselt võõrutada - üks neist, mis kõige eredam oli toon siia ära--- nimelt võimalsus, mille peale ma ise ei tulnudki oli see, et heita kõhuli märale selga ja hoida nisadest kätega kinni, nii et varss jooma ei saaks tulla, selle variandi pidin kohe maha matma, kuna siis peaks udara ümber kinni hoidma pikema ajaliselt ning endal mul muuduvad kaks paari käsi, kes pidevalt kinni saaks neid hoida (hoidjad ju peavad sööma ja vahetevahel võib õues hakata ka külm?!)
Niisiis tegime seda kõige loogilisemat viisi, et panime varsad lihtsalt lauta kinni (sinna ettevalmistatud boksi) ja märad ning ka täku viisime tagasi nende talveaeda.
Praegu on veel vara hõisata, kuid suured hobused püsivad aias, varssadega on pisut jamamist, kuna nüüd viimati kui käisin olid nad suutnud boksivärava eest ära tõsta ning vahtisid mulle suuri silmi lauda ukse peal vastu. Eks lõin mõned lauad veel ette ning loodan parimat.
Kõige tähtsam et kõigil hobustel tervis korras oleks ning nad ennast selle ürituse juures ei vigastaks.
HOian pöidlad pihus ning loodan parimat. Eks hoian teid kursis ;)

Veelkord tänan soovituste ning kaasa mõtlemise eest :D
Niisiis esimene võõrutuslinnuke on lennanud, vaatame kuidas teistel ka läheb
(segane tekst, aga uskuge ma olen praegu suures segaduses ning pisut enesest väljas, tunnen justkui oleksin mingi kohutav olevus kes armastelt mammidelt nende pisikesed armsad titad ära võttis, ainuke lohutus on see, et ma tegin seda ju oma märade heaks, et nad puhata saaksid enne kui uued titad peale saavad tulla)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Küll need päkapikud on sel talvel hilised, aga selle eest asjalikud...
Edu!

Kristi ütles ...

Meiegi elame kaasa ja ootame uudiseid. Varsti plaanis ise ka koletiseks hakata ja laps emast eraldada :(
Senini oleme piirdunud ruuna kiusamisega. Ta nimelt aitas meil auto hangest välja tarida.
Meie vallas ei lükata erateid lahti ole siis vanainimene või väikeste lastega pere. Seepärast siis auto hanges kinni ja extreemsed variandid selle välja saamiseks kasutusel